Carolina Pascual aposta per una transformació digital vertebradora

20/07/2021
Carolina Pascual aposta per una transformació digital vertebradora

- Carolina Pascual aposta per una transformació digital vertebradora


La consellera d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Carolina Pascual, ha apostat per "una transformació digital vertebradora, en la qual administracions, empreses i agents innovadors treballen en una direcció comuna: situar la Comunitat Valenciana i els seus sectors productius a l'avantguarda de la transformació digital".

Carolina Pascual ha inaugurat, junt amb l'alcalde de Gandia, José Manuel Prieto, i el director general d'SPTCV, Antonio Rodes, l'esdeveniment e-Health Future Summit, que ha reunit persones de l'ecosistema innovador i sanitari perquè coneguen on estan les oportunitats que ofereix Europa per a digitalitzar el sector sanitari amb fons NextGenerationEU i el nou marc 2021-2027.

Durant la seua intervenció, la consellera ha recordat que recentment l'Ajuntament de Gandia i la Generalitat han signat un protocol d'adhesió de la ciutat a la xarxa de Districte Digital, amb la intenció d'impulsar un clúster de salut.

En aquest sentit, ha destacat que "la innovació ha de ser també un instrument de vertebració i l'extensió de Districte Digital pel territori valencià és una clara aposta de la Generalitat per a assolir tot el grau de transformació digital possible de l'economia".

En aquesta línia, ha advocat "per aprofitar l'oportunitat de l'aposta europea per la innovació, que no només és una voluntat política sinó un compromís econòmic".

Així, ha considerat que e-Health Future, un dels reptes de transformació digital de la Generalitat, "no només dona solucions concretes, sinó que injecta talent a l'ecosistema amb un efecte multiplicador, perquè les crides internacionals que es fan a la innovació són una crida al talent".

Segons ha destacat, "l'aplicació de la innovació en els diversos àmbits ens permet assolir més eficiència i, en el cas de la salut, permet una atenció més personalitzada i eficaç, que ens ajudarà a millorar l'atenció mèdica a pacients, l'estalvi de recursos sanitaris i la creació d'un ecosistema potent i qualificat que canvie el model sanitari i econòmic tal com el coneixem".

Arxius relacionats